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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN: EN 795:2012,  

TS 16415:2013   
  Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: 
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Question: 

Following EN 795:2012 and TS 16415:2013 (articles 5) static strength test methods, which static load shall be applied for anchor devices 
with any load bearing element or component made from plastics? 

 

Note: for instance, extract of EN 795:2012 article 5.3.4: apply a static load of (12 +1/0) kN for(3 +0,25/0) min; or, where any load bearing element or 
component is made from non-metallic material(s) and where evidence of durability is not provided by the manufacturer, (18 +1/0) kN for (3 +0,25/0) min 

Solution: 

For plastics, as evidence of durability is usually not available, the static strength test should be carried out at (18 +1/0) kN for (3 +0,25/0) 
min 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




