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 Question related to         PPE Regulation     EN/prEN:     Other:    
Article:  Annex:   

 
Clause:  

Key words: 
EU type-examination certificate / re-certification / transitional period 

Question: 
Can the simplified procedure (Annex V, 7.6) be a basis for the conversion of EC type-examination certificates (which comply with the PPE 
Directive) into EU type-examination certificates (in compliance with the PPE Regulation)? 

Solution: 
Yes, unless: 

- the manufacturer is not able to declare that no modification on the type of the product or on the technical file has occurred since 
the EC type-examination certificate has been issued or; 

- the generally acknowledged state of the art (standard, RfUs, etc.) has changed since the EC type-examination occurred, in such a 
way that the product may no longer comply with the applicable essential health and safety requirements of the PPE Regulation or; 

- data arising from Annex III, point 2 of the PPE Directive is not submitted by the manufacturer (notified bodies can ask for 
representative test data covering the life of the certificate). 

In this case they have to follow the full conformity assessment procedure (Article 19 PPE Regulation).  
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