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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN: EN 353-1 :2014   Other:    

Article: 4.1.2.5 Annex:   

 

Clause:  

Key words: 

Guided type fall arrester , connecting element 

Preliminary remark: 

Clause 4.1.2.5 of EN 353-1:2014 states “The connecting element(s) shall be permanently attached to the guided type fall arrester” 

 
Question: 

Is a Guided Type Fall Arrester (‘GTFA’) connected to a connector by a secondary component (e.g. a small size wire rope) conforms 
to requirement of 4.1.2.5? 

 
Example: 

 

 

Solution: 
 

No. 

There is a foreseeable misuse of using the Guided Type Fall Arrester not directly connected to the connector. 

Note: It could only be acceptable if it would fulfill all requirements when the connector is linked to the guided type fall arrester by secondary 
component (e.g. the wire rope). 

 

 


