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Question related to         PPE Regulation     EN/prEN: 

EN 149:2001+A1:2009 

 Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words:  

Simulated wearing treatment, conditioning 

 

Question: 

Should samples be tested immediately after simulated wearing treatment or is it ok to store them for some time before testing? 

If OK how long can the samples be stored and how should they be stored? 

Solution: 

Time between simulated wearing treatment and test should be reduced to a minimum. 

It is ok to store the samples for up to 48 hours under conditions where the samples are kept moist (suitable sealed container), stored at 
ambient temperature (§7.2 of EN 149:2001+A1:2009) and are not exposed to direct sunlight. 

 


