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2009 (4.1) 
  Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  
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Question: 

1) EN 13034 Clause 6 requires care labelling to be present for reusable garments, but does not require the maximum number cleaning 
cycles to be stated; however, this is required on the information supplied by the manufacturer (clause 7j) 

Should the manufacturer have to place on the garment care label the maximum number of cleaning cycles permitted, or the maximum 
number of cleaning cycles permitted prior to reimpregnation. 

2) EN13034 Clause 4.1 states that Manufacturer’s instructions with regard to number of cleaning cycles, cleaning procedures and 
possible reapplication of treatments shall be observed. 

In the case of garments that may have treatments reapplied, should they be tested after the maximum number of cleaning cycles (prior 
to reapplication of treatments) and then again after retreatment (as is described in withdrawn EN 469:2014). 

Solution: 

1) No. However, this information must be included in the instructions for use. 

2) Garments that may have treatments reapplied should be tested for liquid repellency and penetration and the garment spray test after 
the maximum number of cleaning cycles, prior to reapplication of treatments. All other testing according to EN 13034 shall be tested 
after five cleaning cycles, as required by EN 14325:2004. 

 
 


