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Question:

What shall the notified body require if the manufacturer claims on its instructions for use that its type C anchor device can be combined with
retractable fall arrester (EN 360:2023) or guided type fall arrester including a flexible anchor line (EN 353-2:2002)?

Solution:

In application of article 7 point i) — iii), the manufacturer shall show to the notified body evidences of risk analysis (e.g. tests) combining the
type C anchor device and each claimed models of EN 360:2023 or 353-2:2002 PPE.

Instructions for use shall at least:
1-  List all models/references of these EN 360:2023 and/or EN 353-2:2002 that can be used on the type C anchor device.

2- Include specific warning about necessary clearance below the user when EN 360:2023 and/or EN 353-2:2002 PPE can be used
on the type C anchor device.




