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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN: EN 469:2020    Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: 
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Question: 

 

For EN 469:2020 paragraph 6.2.5.: Dimensional change, there is ±3% limit for woven and ±5% limit for knitted and nonwovens. 

 

What would you do if you have a quilted material: One part is woven, and one part is non-woven, but they are combined and sold as one 
multi-layer material. What is the requirement for dimensional change for this multi-layer material? 

Solution: 

 

The client needs to deliver materials separate if that is possible. If not, stitch the quilted materials at all four sides and apply markings (this 
is performed by the client or the lab). The requirement for this multi-layer material is set at ±5%. 

 

 

 

 

 

 
 


