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Question related to    PPE Regulation   PPE Guidelines   EN/prEN: EN ISO 20471:2013 

(5.6.3) 
  Other:    

Article:  Annex:   

 

Clause:  

Key words: 

Physiological performance; Contrast material 

Question: 

According to clause 5.6 all materials, incl. contrast material, shall fulfil the water vapour resistance. What shall be done if only a very small 
area is covered by such contrast material, e.g. for side inserts or the lowest seam part (see picture) and therefore doesn’t cover the major 
part of torso? Do they also have to fulfil the Ret < 5, even if the size would hardly harm the physiological climate of the wearer? 

 

 

Solution: 

The area of those small inserts shall not be relevant (hem, edges, side, armpits) as long as they do not cover the vapour relevant places 
and the size of those inserts altogether do not exceed 10% of background material. 

 
 


