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Question related to  PPE Regulation 
 

 EN/prEN: EN ISO 12402-9:2020  Other: 

Article: Annex: Clause: 5.5.11   

Key words: 

Uninflated Buoyancy Test 

Question: 

Should the uninflated buoyancy test in clause 5.5.11 of EN ISO 12402-9:2020 be applied for automatically inflatable PFDs when assessing 
against the requirements of EN ISO 12402:2020 Parts 2-5? 

Solution: 

No. 

The uninflated buoyancy test is not applicable for fully automatic PFDs. It is only applicable for inflatable PFDs that incorporate a manual only 
and/or oral only inflation system. 

 


