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Question:  
Shall connectors conforming to EN 12275:2013 or EN 362:2004 must in addition conform to EN 17109 in order to 
be used in an ISS (Individual Safety System, as defined in EN 17109:2020 art. 3.2)?  

  

Solution:  
  
No, connectors which are used as MCD (Mobile Connecting Device, as defined in EN 17109:2020 art. 3.4) and are 
certified according to EN 12275:2013 or EN 362:2004 can be used in ISS without complying to EN 17109:2020.  
(see prA1, Document N1194 from CEN/TC136/WG5)  
  
  
  

  
  



  


